Använd en låneförmedlare för att hitta billiga lån

Det finns många situationer i livet när du behöver ta ett lån. Om du söker efter ett privatlån kan du med fördel använda dig av en låneförmedlare för att hitta det billigaste lånet. Denna typ av tjänst är både enkel och mycket fördelaktig för dig som söker själva lånet.

Ett smartare sätt att ansöka om ett lån

När du söker efter ett lån behöver du höra av dig till varje enskild långivare. De behöver i sin tur utföra en kreditkontroll, oftast genom företag som Upplysningscentralen (UC). Varje kreditkontroll som utförs registreras och ju fler kreditkontroller som utförs desto sämre kreditbetyg får du. Detta är ett problem för dig som vill få in lån från flera aktörer för att kunna jämföra vem som har den bästa räntan och det billigaste lånet. Det är här låneförmedlaren kan hjälpa dig.

En kreditkontroll istället för flera

En låneförmedlare hjälper dig ta kontakt med flera banker och långivare samtidigt. De utför en kreditkontroll och delar sedan med sig av informationen till alla banker och långivare som de är anslutna till. Detta gör det möjligt för dig att ta in flera lånerbjudanden utan att behöva utföra flera kreditkontroller.

Konkurrens ger billiga lån

En annan fördel med låneförmedlarnas tjänster är att de olika långivarna är väl medvetna om att de konkurrerar med andra långivare. De måste alltså ge dig ett bud som är tillräckligt bra för att du ska välja deras lånerbjudande istället för andras. Detta är en bra situation för dig som söker efter billiga lån.

En kostnadsfri tjänst

Det allra bästa med låneförmedlarnas tjänster är att det är kostnadsfritt för dig som söker efter lånet. Låneförmedlarna får istället betalt av bankerna och långivarna för varje person som accepterar ett lån. Det innebär även att låneförmedlaren oftast har rådgivare som står redo att hjälpa dig med dina lånerbjudanden. Det ligger trots allt i deras intresse att du accepterar
lånet.